Paštika z černých oliv
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 223 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 9 g
- Sodík 597 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 61 mg
- Vláknina 6169.3 mg
- Vitamín A 6169.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nasekáme na hrubo olivy a smícháme s rozetřeným česnekem, citronovou šťávou a kůrou, měkkým sýrem a strouhankou. Směs rozmixujeme v mixéru, osolíme a opepříme.
-
2
Paštiku dáme do sklenice se šroubovacím uzávěrem a necháme několik hodin v lednici, aby se zvýraznily chutě.
-
3
Pokud ji chceme podávat jako zákusek k nápojům, použijeme kolečka pečiva, která osmažíme po obou stranách ve směsi másla a olivového oleje do zlatohněda a necháme okapat.
-
4
Poté každé kolečko potřeme paštikou, ozdobíme proužkem citronu a ihned podáváme.