Nadívané křepelky
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 400 g Žampiony čerstvé
- 50 g Šalotka
- 10 g Šalvěj čerstvá
- 1500 g Křepelka
- 8 ks Bobkový list
- 4 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Paštika z husích jater
- 4 polévková lžíce Strouhanka
- 4 polévková lžíce Sirup javorový
- 3 polévková lžíce Olej sezamový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 848 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 44 g
- Sodík 1033 mg
- Bílkoviny 91 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 296 mg
- Draslík 1406.2 mg
- Vláknina 5859.9 mg
- Vitamín A 5859.9 mg
- Vitamín B6 2.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalotku a česneku oloupeme a jemně nakrájíme. Žampiony očistíme a nakrájíme na kostičky.
-
2
Na rozpáleném oleji osmažíme šalotku s česnekem a žampiony.
-
3
Přidáme šalvěj. Všechno ochutíme solí a pepřem. Do směsi zamícháme strouhanku a paštiku z husích jater. Křepelky omyjeme, osušíme a zevně i vevnitř osolíme a opepříme.
-
4
Křepelky naplníme žampionovou směsí. Na každou křepelku položíme bobkový list, ovineme 2 plátky slaniny, upevníme kuchyňskou nití.
-
5
Křepelky potřeme olejem a naskládáme do vymazaného pekáčku. Pokapeme javorovým sirupem a pečeme přibližně 20 minut.