Nadívané křepelky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 400 g Žampiony čerstvé
  • 50 g Šalotka
  • 10 g Šalvěj čerstvá
  • 1500 g Křepelka
  • 8 ks Bobkový list
  • 4 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Paštika z husích jater
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 4 polévková lžíce Sirup javorový
  • 3 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 848 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 1033 mg
  • Bílkoviny 91 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 296 mg
  • Draslík 1406.2 mg
  • Vláknina 5859.9 mg
  • Vitamín A 5859.9 mg
  • Vitamín B6 2.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotku a česneku oloupeme a jemně nakrájíme. Žampiony očistíme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Na rozpáleném oleji osmažíme šalotku s česnekem a žampiony.

  • 3

    Přidáme šalvěj. Všechno ochutíme solí a pepřem. Do směsi zamícháme strouhanku a paštiku z husích jater. Křepelky omyjeme, osušíme a zevně i vevnitř osolíme a opepříme.

  • 4

    Křepelky naplníme žampionovou směsí. Na každou křepelku položíme bobkový list, ovineme 2 plátky slaniny, upevníme kuchyňskou nití.

  • 5

    Křepelky potřeme olejem a naskládáme do vymazaného pekáčku. Pokapeme javorovým sirupem a pečeme přibližně 20 minut.

Komentáře k receptu