Kuřecí perkelt
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1360 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 81 g
- Sodík 1493 mg
- Bílkoviny 86 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 335.8 mg
- Draslík 992.6 mg
- Vláknina 2776.8 mg
- Vitamín A 2776.8 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.6 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře očistíme, omyjeme a rozdělíme na menší kousky.
-
2
Slaninu nakrájíme na kostičky, rozkvaříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a zpěníme. Potom přimícháme mletou červenou papriku, vložíme připravené maso a prudce osmahneme ze všech stran. Potom osolíme, okořeníme mletým pepřem, podlijeme drůbežím vývarem, přiklopíme a dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby podléváme vývarem.
-
3
Když je maso měkké, přimícháme rajčatový protlak a worcestrovou omáčku.