Kuřecí perkelt

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Kuře
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1360 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 81 g
  • Sodík 1493 mg
  • Bílkoviny 86 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 335.8 mg
  • Draslík 992.6 mg
  • Vláknina 2776.8 mg
  • Vitamín A 2776.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.6 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře očistíme, omyjeme a rozdělíme na menší kousky.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na kostičky, rozkvaříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a zpěníme. Potom přimícháme mletou červenou papriku, vložíme připravené maso a prudce osmahneme ze všech stran. Potom osolíme, okořeníme mletým pepřem, podlijeme drůbežím vývarem, přiklopíme a dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby podléváme vývarem.

  • 3

    Když je maso měkké, přimícháme rajčatový protlak a worcestrovou omáčku.

Komentáře k receptu