Karlovarská telecí kýta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 276 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1239 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 117.6 mg
- Draslík 312.3 mg
- Vláknina 264 mg
- Vitamín A 264 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí kýtu opláchneme ve vlažné vodě a středem masa prořízneme kapsu na naplnění.
-
2
Šunku a rajčata nakrájíme na kousky a podusíme je na polovině tuku, osolíme a spojíme rozkvedlanými vejci. Po prochladnutí touto směsí naplníme kapsu v mase a uzavřeme jehlou nebo sešijeme režnou nití.
-
3
Maso osolíme a vložíme do pekáče. Přidáme druhou polovinu tuku, máslo a podlijeme teplou vodou. Za stálého obracení, přelévání šťávou a podlévání teplou vodou maso doměkka a dozlatova opečeme.
-
4
Hotové maso vyjmeme ze šťávy. Šťávu zalijeme teplou vodou, rozmícháme, provaříme a dosolíme.
-
5
Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník.
-
6
Při podávání maso krájíme na plátky a podléváme šťávou.