Karlovarská telecí kýta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 110 g Rajčata
  • 75 g Šunka dušená
  • 80 g Vejce slepičí
  • 30 g Sůl
  • 100 g Tuk
  • 750 g Telecí kýta
  • 500 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 276 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1239 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 117.6 mg
  • Draslík 312.3 mg
  • Vláknina 264 mg
  • Vitamín A 264 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí kýtu opláchneme ve vlažné vodě a středem masa prořízneme kapsu na naplnění.

  • 2

    Šunku a rajčata nakrájíme na kousky a podusíme je na polovině tuku, osolíme a spojíme rozkvedlanými vejci. Po prochladnutí touto směsí naplníme kapsu v mase a uzavřeme jehlou nebo sešijeme režnou nití.

  • 3

    Maso osolíme a vložíme do pekáče. Přidáme druhou polovinu tuku, máslo a podlijeme teplou vodou. Za stálého obracení, přelévání šťávou a podlévání teplou vodou maso doměkka a dozlatova opečeme.

  • 4

    Hotové maso vyjmeme ze šťávy. Šťávu zalijeme teplou vodou, rozmícháme, provaříme a dosolíme.

  • 5

    Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník.

  • 6

    Při podávání maso krájíme na plátky a podléváme šťávou.

Komentáře k receptu