Vepřový předkrm dim sum
Suroviny
- 400 g Vepřové maso mleté
- 50 g Bambusové výhonky konzervované
- 2 kávová lžička Cukr moučkový
- 2 kávová lžička Olej sezamový
- 4.5 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 ks Cibulka jarní
- 24 plátek Těsto Wonton
- 1 polévková lžíce Sherry brandy
- 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 344 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 23 g
- Sodík 239 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 72.5 mg
- Draslík 338.2 mg
- Vláknina 1058 mg
- Vitamín A 1058 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do větší mísy dáme vepřové mleté maso, bambusové výhonky, pokrájené jarní cibulky, sherry, sójovou omáčku, moučkový cukr, sezamový olej a sníh z bílků a vše promícháme. Přidáme škrobovou moučku a smícháme s ostatními ingrediencemi.
-
2
Na vál rozmístíme plátky wontonového těsta. Na každý plátek dáme doprostřed lžíci směsi, zabalíme i s náplní a všechny rohy stiskneme k sobě.
-
3
Wontony narovnáme do síta a obalíme navlhčeným kusem čisté látky. Síto vložíme do pánve a vaříme wontony v páře 7 minut.
-
4
Podáváme teplé.