Vepřový předkrm dim sum

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 17 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřové maso mleté
  • 50 g Bambusové výhonky konzervované
  • 2 kávová lžička Cukr moučkový
  • 2 kávová lžička Olej sezamový
  • 4.5 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 24 plátek Těsto Wonton
  • 1 polévková lžíce Sherry brandy
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 344 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 239 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 72.5 mg
  • Draslík 338.2 mg
  • Vláknina 1058 mg
  • Vitamín A 1058 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do větší mísy dáme vepřové mleté maso, bambusové výhonky, pokrájené jarní cibulky, sherry, sójovou omáčku, moučkový cukr, sezamový olej a sníh z bílků a vše promícháme. Přidáme škrobovou moučku a smícháme s ostatními ingrediencemi.

  • 2

    Na vál rozmístíme plátky wontonového těsta. Na každý plátek dáme doprostřed lžíci směsi, zabalíme i s náplní a všechny rohy stiskneme k sobě.

  • 3

    Wontony narovnáme do síta a obalíme navlhčeným kusem čisté látky. Síto vložíme do pánve a vaříme wontony v páře 7 minut.

  • 4

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu