Bramborový salát na americký způsob
Suroviny
- 80 g Celer řapíkatý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Okurky nakládané
- 6 ks Ředkvička
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibule červená
- 2.5 l Voda pitná
- 1 dl Víno bílé
- 1 dl Dresink Vinaigrette
- 1 kg Brambory
- 0.5 polévková lžíce Sůl mořská
- 1 polévková lžíce Kapary
- 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 393 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 14 g
- Sodík 5418 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 1363.5 mg
- Vláknina 23965.5 mg
- Vitamín A 23965.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře omyté brambory uvaříme ve slupce v mírně osolené vodě (2,5 l voda + 0,5 lžíce mořské soli). Vaříme je asi 20 minut. V druhém kastrůlku si uvaříme 4 vejce natvrdo, vaříme je 8-10 minut.
-
2
Uvařené vychladlé brambory a vajíčka oloupeme a oboje nakrájíme na plátky, ale každé odložíme zvlášť.
-
3
Oloupeme a nakrájíme červenou cibuli. Petrželku kudrnku omyjeme a jednotlivé lístky otrháme. Omytý řapíkatý celer pokrájíme na tenké proužky. Sladkokyselé okurky pokrájíme na plátky. Omyté, červené ředkvičky pokrájíme také na plátky. Kapary scedíme a necháme odkapat.
-
4
Bramborové plátky rozložíme na větší mísu a pokapeme je z každé strany nejdříve bílým vínem a potom dresinkem Vinaigrette, pak brambory osolíme a opepříme čerstvě pomletým pepřem.
-
5
Brambory lehce promícháme se všemi ingrediencemi, jen vajíčka přimícháme až naposled.