Žemlovka s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 272 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 10 g
- Sodík 230 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 17.2 mg
- Draslík 178.1 mg
- Vláknina 6680 mg
- Vitamín A 6680 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 40.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců, bílý chléb nakrájíme na krajíčky.
-
2
Jablka pokrájíme nahrubo, vložíme do hrnce, zalijeme trochou vody, přidáme cukr, lžíci másla, přilijeme citronovou šťávu a 10 minut povaříme. Jablka rozmačkáme šťouchadlem a přimícháme meruňkovou marmeládu.
-
3
Formu na pečení vymažeme máslem, zevnitř obložíme krajíčky chleba a naplníme jablečnou směsí. Zakryjeme zbylými plátky chleba, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 35 minut při střední teplotě.
-
4
Upečenou žemlovku naporcujeme a ozdobíme šlehačkou.