Žemlovka s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 800 g Jablka
  • 60 g Marmeláda meruňková
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 20 g Cukr moučkový
  • 300 ml Voda pitná
  • 10 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 272 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 230 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 17.2 mg
  • Draslík 178.1 mg
  • Vláknina 6680 mg
  • Vitamín A 6680 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 40.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců, bílý chléb nakrájíme na krajíčky.

  • 2

    Jablka pokrájíme nahrubo, vložíme do hrnce, zalijeme trochou vody, přidáme cukr, lžíci másla, přilijeme citronovou šťávu a 10 minut povaříme. Jablka rozmačkáme šťouchadlem a přimícháme meruňkovou marmeládu.

  • 3

    Formu na pečení vymažeme máslem, zevnitř obložíme krajíčky chleba a naplníme jablečnou směsí. Zakryjeme zbylými plátky chleba, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 35 minut při střední teplotě.

  • 4

    Upečenou žemlovku naporcujeme a ozdobíme šlehačkou.

Komentáře k receptu