Sardinská svíčková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 600 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 25 g
- Sodík 963 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 285.5 mg
- Draslík 1052.5 mg
- Vláknina 5782.5 mg
- Vitamín A 5782.5 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso opereme, osušíme a nařežeme z něj 8 plátků. Mírně rozklepeme. Ochutíme solí a pepřem.
-
2
Předehřejeme troubu na 250 °C.
-
3
Cibuli oloupeme a nasekáme. Uvedeme zeleninový vývar do varu, uvaříme v něm rýži podle návodu na obalu. Rozehřejeme máslo na pánvi, opečeme v něm maso z obou stran. Vyjmeme a necháme okapat.
-
4
Ohnivzdornou formu vymažeme máslem a položíme do ní maso. Hřiby opereme prudkým proudem studené vody, necháme okapat a pokrájíme na plátky. Vypečený tuk zahřejeme, zlehka v něm podusíme plátky hub s cibulí. Nastrouháme sýr. Slijeme rýži, rozkvedláme vejce, vmícháme je do rýže. Houby, cibuli a rýži položíme na plátky masa a posypeme sýrem.
-
5
Plátky zapečeme asi 10 minut v troubě na prostředním roštu.
-
6
Upravíme maso na talíře a podáváme.