Špagety s ančovičkami a olivami
Suroviny
- 50 g Ančovička - filety
- 300 g Špagety
- 45 ml Olej olivový
- 120 ml Víno bílé
- 120 ml Voda pitná
- 1 ks Cibule
- 1 ks Lilek
- 8 ks Rajčata
- 12 ks Olivy černé
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Petržel - nať
- 1 špetka Bazalka
- 1 špetka Rozmarýn sušený
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 polévková lžíce Kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 952 kcal
- Sacharidy 99 g
- Tuky 55 g
- Sodík 3839 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 7.5 mg
- Draslík 712.6 mg
- Vláknina 35398.7 mg
- Vitamín A 35398.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.9 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hluboké pánvi zahřejeme olej, vložíme papriku a rajčata, zbavené zrníček a nakrájené na kousky. Pak přidáme lilek, cibuli. Vše je najemno pokrájené. Nakonec do pánve vložíme pokrájené stroužky česneku. Za stálého míchání smažíme při mírné teplotě 15 minut, až je zelenina měkká. Přilijeme víno a vodu, k tomu vložíme špetku bazalky, petrželové natě a rozmarýn. Dle chuti opepříme a uvedeme do varu. Snížíme teplotu a povaříme 10 minut, občas zamícháme. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.
-
2
K zelenině přidáme nakrájené ančovičky, olivy bez pecky a kapary. Několik minut ohříváme, popřípadě ještě dochutíme solí a pepřem. Na uvařené těstoviny nalijeme omáčku, promícháme a ihned podáváme.