Sicilské penne
Suroviny
- 250 g Cibule
- 100 g Lilek
- 80 g Sýr Parmezán
- 10 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 20 g Bazalka
- 5 g Paprika mletá sladká
- 250 g Jehněčí maso mleté
- 500 g Těstoviny penne
- 15 ml Olej olivový
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 900 kcal
- Sacharidy 100 g
- Tuky 41 g
- Sodík 1343 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 87.2 mg
- Draslík 375.9 mg
- Vláknina 12937.5 mg
- Vitamín A 12937.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 43.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Penne uvaříme podle návodu al dente.
-
2
Oloupeme cibuli a nakrájíme. Oloupeme česnek a prolisujeme. Lilek
-
3
nakrájíme na kostky.
-
4
Mleté jehněčí vydatně ochutíme solí, pepřem a paprikou. Ve woku rozpustíme máslo a zlehka v něm maso opečeme.
-
5
Přidáme cibuli, česnek a kostky lilku. Všechno dochutíme solí a pepřem, necháme asi 7 minut táhnout.
-
6
Opereme, dosucha otřepeme a nasekáme bazalku. Rozmícháme sýr a bazalku se smetanou, přidáme ji ke směsi mletého jehněčího a zeleniny.
-
7
Slijeme penne a trochu pokapeme olejem, aby se nelepily. Potom je upravíme na talíře a podáváme.