Pikantní kuře s rýží
Suroviny
- 5 g Cukr třtinový
- 150 g Jogurt bílý
- 600 g Kuřecí prsa
- 300 g Rýže dušená
- 7 g Sůl
- 3 g Kurkuma
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 5 g Garam masala
- 30 g Kari pasta
- 4 g Chilli koření mleté
- 5 g Kmín římský
- 100 g Okurka salátová
- 5 g Máta
- 6 g Koriandr čerstvý
- 40 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 50 ml Protlak rajčatový
- 2 kávová lžička Kari pasta červená
- 2 ks Chilli paprička
- 2 stroužek Česnek
- 2 dl Vývar zeleninový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 456 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1263 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 101.8 mg
- Draslík 1016.7 mg
- Vláknina 6257.3 mg
- Vitamín A 6257.3 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.9 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy dáme kari pastu, chilli papričky, chilli koření, rajčatový protlak, česnek, cukr a sůl, všechno rozmixujeme ručním mixérem na hladkou hmotu.
-
2
Ve velkém hrnci rozpálíme arašídový olej, přisypeme kmín, na mírném ohni ho opékáme asi 2 minuty, až začne praskat a vonět. Přidáme cibuli nadrobno, kari listy, za stálého míchání opékáme 5 minut. Přidáme rozmixovanou pastu, kurkumu, koriandr a opékáme další 3 minuty.
-
3
Vmícháme konzervovaná rajčata a vývar, vaříme 5 minut, vrátíme do směsi maso, přidáme garam masalu a zakryté dovaříme na mírném ohni ještě 20 minut.
-
4
Mezitím připravíme jogurtovou omáčku s nastrouhanou okurkou a mátou, ohřejeme a osolíme rýži a podáváme s pikantní směsí.