Grilované nudle po balkánsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 657 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1303 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 192.3 mg
- Draslík 720.8 mg
- Vláknina 7242.5 mg
- Vitamín A 7242.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.3 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí pečeni stáhneme provázkem, aby si udržela šťavnatost.
-
2
Smícháme nasekaný koriandr, drcený česnek, sůl, pepř, citrónovou šťávu a olej. Do marinády vložíme maso a otáčíme jím, aby se namočilo ze všech stran. Marinujeme 1 hodinu při pokojové teplotě.
-
3
Masovou rolku položíme do grilu, přiklopíme a pečeme 40 minut. Není třeba maso obracet. Po upečení necháme rolku 15 minut stát, než ji nakrájíme.
-
4
Nudle uvaříme podle návodu. Necháme je dobře okapat. V malé misce připravíme pastu z koriandru, fety, česneku a chilli papričky.
-
5
Gril rozpálíme na nejvyšší teplotu, potřeme ho olejem a nudle na ní spojíme s koriandrovou pastou. Dobře promícháme a prohřejeme.
-
6
Maso podáváme naporcované na nudlích.