Knedlíčky z tresky s krabí omáčkou
Suroviny
- 200 g Smetana 33% (šlehačka)
- 500 g Treska aljašská
- 100 g Krab
- 300 ml Vývar rybí
- 1 kávová lžička Sardelová pasta
- 2 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 ks Vejce křepelčí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Nové koření mleté
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1622 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 110 g
- Sodík 1856 mg
- Bílkoviny 121 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 604.8 mg
- Draslík 2704.4 mg
- Vláknina 1013.4 mg
- Vitamín A 1013.4 mg
- Vitamín B6 2.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.1 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 47.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu omyjeme, vykostíme, nakrájíme na kostky a rozmixujeme. Vmícháme vejce, škrob a 2 lžíce smetany. Ochutíme solí, pepřem, novým kořením a sardelovou pastou. Mísu zakryjeme a necháme 30 minut vychladit v lednici.
-
2
Na omáčku rozpustíme máslo a osmahneme na něm mouku. Zalijeme vývarem, rozmícháme, přidáme zbylou smetanu, přivedeme k varu a na mírném ohni za stálého míchání cca 10 minut povaříme.
-
3
V kastrole zahřejeme 3 dcl vody. Z rybí hmoty tvarujeme dvěma lžícemi knedlíčky a vaříme je ve vroucí vodě cca 5 minut. Vyjmeme děrovanou naběračkou, dáme do mísy a uchováme v troubě předehřáté na 75 °C.
-
4
Omáčku dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Vmícháme nasekaný kopr, uvařené a vyloupané kraby, krátce prohřejeme.
-
5
Knedlíčky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. rýži.