Knedlíčky z tresky s krabí omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 200 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 500 g Treska aljašská
  • 100 g Krab
  • 300 ml Vývar rybí
  • 1 kávová lžička Sardelová pasta
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Vejce křepelčí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Nové koření mleté
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1622 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 110 g
  • Sodík 1856 mg
  • Bílkoviny 121 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 604.8 mg
  • Draslík 2704.4 mg
  • Vláknina 1013.4 mg
  • Vitamín A 1013.4 mg
  • Vitamín B6 2.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.1 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu omyjeme, vykostíme, nakrájíme na kostky a rozmixujeme. Vmícháme vejce, škrob a 2 lžíce smetany. Ochutíme solí, pepřem, novým kořením a sardelovou pastou. Mísu zakryjeme a necháme 30 minut vychladit v lednici.

  • 2

    Na omáčku rozpustíme máslo a osmahneme na něm mouku. Zalijeme vývarem, rozmícháme, přidáme zbylou smetanu, přivedeme k varu a na mírném ohni za stálého míchání cca 10 minut povaříme.

  • 3

    V kastrole zahřejeme 3 dcl vody. Z rybí hmoty tvarujeme dvěma lžícemi knedlíčky a vaříme je ve vroucí vodě cca 5 minut. Vyjmeme děrovanou naběračkou, dáme do mísy a uchováme v troubě předehřáté na 75 °C.

  • 4

    Omáčku dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Vmícháme nasekaný kopr, uvařené a vyloupané kraby, krátce prohřejeme.

  • 5

    Knedlíčky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. rýži.

Komentáře k receptu