Zapečené makarony s tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hrášek
  • 80 g Sýr Parmezán
  • 200 g Tuňák v oleji
  • 100 g Sýr Čedar
  • 250 g Makarony milánské
  • 100 ml Mléko plnotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 677 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 2768 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 63.4 mg
  • Draslík 390.4 mg
  • Vláknina 17763 mg
  • Vitamín A 17763 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 168.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém hrnci uvaříme makarony al dente. Vodu důkladně slijeme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo a přidáme mouku a sůl. Mícháme, dokud se vše nespojí. Přilijeme mléko a šleháme tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne. Do směsi přisypeme šálek rozdrobeného čedaru a šleháme tak dlouho, dokud se sýr neroztaví a všechny suroviny nespojí. Poté vmícháme tuňáka a hrášek.

  • 3

    V zapékací misce promícháme nudle a připravenou směs s tuňákem, vše posypeme parmazánem a asi 30 minut zapékáme.

Komentáře k receptu