Zapečené makarony s tuňákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 677 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 33 g
- Sodík 2768 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 63.4 mg
- Draslík 390.4 mg
- Vláknina 17763 mg
- Vitamín A 17763 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 168.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velkém hrnci uvaříme makarony al dente. Vodu důkladně slijeme.
-
2
V pánvi rozehřejeme máslo a přidáme mouku a sůl. Mícháme, dokud se vše nespojí. Přilijeme mléko a šleháme tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne. Do směsi přisypeme šálek rozdrobeného čedaru a šleháme tak dlouho, dokud se sýr neroztaví a všechny suroviny nespojí. Poté vmícháme tuňáka a hrášek.
-
3
V zapékací misce promícháme nudle a připravenou směs s tuňákem, vše posypeme parmazánem a asi 30 minut zapékáme.