Lososové kuličky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Brambory
  • 100 g Nudle čínské vaječné
  • 400 g Losos ve vlastní šťávě
  • 100 g Kukuřice
  • 60 g Paprika červená
  • 100 g Strouhanka
  • 30 g Kopr čerstvý
  • 50 g Cibulka jarní
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 20 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 2 ks Vývar slepičí
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 198 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 714 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 27.5 mg
  • Draslík 310.4 mg
  • Vláknina 2062.5 mg
  • Vitamín A 2062.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme brambory a rozmačkáme je na kaši. Nudle připravíme podle návodu. Slijeme je a nůžkami nastřiháme na krátké kousky.

  • 2

    Brambory, nudle, lososa, vaječné bílky, kukuřici, nakrájené cibulky, papriku, strouhanku, nasekaný kopr a citrónovou šťávu dáme do mísy, dobře promícháme.

  • 3

    Směs rozdělíme na 16 hromádek, které vytvarujeme do kuliček. Ty položíme na plech vyložený nepřilnavým papírem na pečení a dáme na 30 minut do chladničky ztuhnout. Mezitím předehřejeme troubu na 200 °C.

  • 4

    Pánev na smažení s nepřilnavým povrchem vymažeme olivovým olejem a na středně horkém plameni ji rozehřejeme. Přidáme karbanátky a osmahneme je ze všech stran dozlatova. Přendáme je do trouby a pečeme dalších 10 minut.

Komentáře k receptu