Lososové kuličky
Suroviny
- 100 g Brambory
- 100 g Nudle čínské vaječné
- 400 g Losos ve vlastní šťávě
- 100 g Kukuřice
- 60 g Paprika červená
- 100 g Strouhanka
- 30 g Kopr čerstvý
- 50 g Cibulka jarní
- 40 ml Citronová šťáva
- 20 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 2 ks Vývar slepičí
- 2 ks Vaječný bílek slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 198 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 7 g
- Sodík 714 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 27.5 mg
- Draslík 310.4 mg
- Vláknina 2062.5 mg
- Vitamín A 2062.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme brambory a rozmačkáme je na kaši. Nudle připravíme podle návodu. Slijeme je a nůžkami nastřiháme na krátké kousky.
-
2
Brambory, nudle, lososa, vaječné bílky, kukuřici, nakrájené cibulky, papriku, strouhanku, nasekaný kopr a citrónovou šťávu dáme do mísy, dobře promícháme.
-
3
Směs rozdělíme na 16 hromádek, které vytvarujeme do kuliček. Ty položíme na plech vyložený nepřilnavým papírem na pečení a dáme na 30 minut do chladničky ztuhnout. Mezitím předehřejeme troubu na 200 °C.
-
4
Pánev na smažení s nepřilnavým povrchem vymažeme olivovým olejem a na středně horkém plameni ji rozehřejeme. Přidáme karbanátky a osmahneme je ze všech stran dozlatova. Přendáme je do trouby a pečeme dalších 10 minut.