Vietnamská polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 670 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1190 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 329.6 mg
- Vláknina 4040 mg
- Vitamín A 4040 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přivedeme k varu kuřecí vývar. Přidáme rybu. Jakmile začne vařit, snížíme teplotu tak, aby tekutina jen probublávala. Zakryjeme poklicí a vaříme asi 10 minut. Přidáme nakrájené houby a čínské zelí, necháme mírně vařit ještě několik minut.
-
2
Ve vodě rozmícháme dohladka mouku, vzniklou směs nalijeme do stále bublající polévky. Znovu přivedeme k varu a zlehka vaříme za občasného míchání asi 2 minuty, dokud vývar nezhoustne a nezůstane čirý. Poté vmícháme sezamový olej.
-
3
Do vařící vody vložíme nudle a vaříme je 6 minut. Slijeme je, rozdělíme do 4 servírovacích misek a zalijeme polévkou. Ozdobíme několika lístky koriandru.