Hovězí maso s fazolemi
Suroviny
- 500 g Hovězí maso přední
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Cibule
- 1 ks Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Paprika zelená
- 2 ks Fazole červené sterilované
- 1 ks Rozmarýn čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř cayenský
- 3 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 445 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 14 g
- Sodík 821 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 77.5 mg
- Draslík 1279.5 mg
- Vláknina 27751.7 mg
- Vitamín A 27751.7 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Chilli papričku a zelenou papriku očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na tenké proužky. Rozmarýn a fazole omyjeme.
-
2
Na pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm cibuli, proužky masa a rozmarýn. Přidáme česnek, zelenou papriku, chilli papričku, poprášíme mletou paprikou a krátce opečeme. Přidáme rajčata a fazole, osolíme a asi 10 minut povaříme. Směs ochutíme solí a cayenským pepřem.