Ořechové lívance
Suroviny
- 50 g Jahody zahradní
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Ořechy vlašské
- 100 g Smetana 33% (šlehačka)
- 3 g Sůl
- 5 g Kypřicí prášek do pečiva
- 130 ml Mléko plnotučné
- 170 ml Sirup javorový
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 4 ks Vejce slepičí
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Med včelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 710 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 44 g
- Sodík 378 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 294.1 mg
- Draslík 429 mg
- Vláknina 5805.5 mg
- Vitamín A 5805.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 220.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ušleháme vejce, mléko a med a postupně přimícháme ořechy, mouku, kypřící prášek, skořici a sůl a vypracujeme hladké těsto.
-
2
V lívanečníku, který vymastíme máslem, usmažíme lívance z obou stran. Stejně postupujeme tak dlouho, dokud nespotřebujeme veškeré těsto. Mělo by vystačit přibližně na 18 lívanců. Pánev podle potřeby mastíme.
-
3
Lívance podáváme pokapané javorovým sirupem, ozdobené šlehačkou a jahodami.