Mexická fazolová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 463 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 108 g
- Sodík 1242 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 4.5 mg
- Draslík 485.3 mg
- Vláknina 9190.5 mg
- Vitamín A 9190.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.3 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přes noc necháme fazole namočené ve studené vodě, poté přecedíme a dáme do hrnce s vodou. Na prudkém plameni vaříme 10 minut, poté stáhneme plamen a vaříme 2 hodiny pod pokličkou, dokud fazole nezměknou.
-
2
Přidáme nakrájenou cibuli, mrkev, vývar, chilli papričku a polévku uvedeme do varu. Pod pokličkou vaříme 30 minut.
-
3
Odebereme polovinu obsahu z hrnce i s tekutinou a rozmixujeme v mixéru. Vrátíme do hrnce a přidáme pokrájená rajčata a celer. Povaříme 15 minut, pokud je třeba, přidáme trochu vývaru.
-
4
Pokrájíme chléb na kostičky, rozehřejeme v pánvi olej s česnekem a osmažíme kostičky chleba do zlatova.
-
5
Polévku osolíme, opepříme a podáváme s osmaženým chlebem.