Ragú s chřestem a krevetami
Suroviny
- 250 g Hrášek
- 500 g Krevety tygří - loupané
- 500 g Chřest zelený
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 100 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 6 ks Cibulka jarní
- 1 ks Kerblík
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 298 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 12 g
- Sodík 161 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 151.3 mg
- Draslík 274.5 mg
- Vláknina 8014.5 mg
- Vitamín A 8014.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 51.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jarní cibulku a česnek omyjeme a očistíme. Chřest také omyjeme a očistíme. Lusky hrášku omyjeme, očistíme a nakrájíme na proužky. Krevety omyjeme a očistíme.
-
2
Na pánvi rozpálíme olivový olej a česnek a krevety na něm asi 3 minuty opékáme. Krevety vyndáme a odložíme stranou. Poté přidáme chřest, sladké lusky a cibulku a restujeme ještě dalších 5 minut. Přilijeme víno, 100 ml smetany a přidáme zpět krevety. Osolíme a opepříme a na mírném ohni necháme ještě 5 minut povařit.
-
3
Kerblík opláchneme a ze zbylé smetany, citronové šťávy, kerblíku a špetky soli uděláme ragú.