Mandlový koláč s hruškou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Mandle
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 45 g Cukr moučkový
  • 70 g Sirup višňový
  • 60 g Margarín
  • 200 g Linecké (křehké) těsto
  • 35 g Mandle plátky
  • 200 g Hrušky
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 350 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 78 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 41 mg
  • Draslík 131.7 mg
  • Vláknina 5496.7 mg
  • Vitamín A 5496.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrušky oloupeme a vyjmeme jádřince. Rozpůlené hrušky pokapeme citrónovou šťávou a posypeme lžičkou moučkového cukru.

  • 2

    Připravené těsto vyválíme na lehce pomoučeném válu a vložíme je do formy. Těsto necháme 10 minut chladit v chladničce. Pak je zatížíme fazolemi a pečeme 15 minut. Poté fazole odstraníme a pečeme ještě 5 minut, dokud těsto nezezlátne.

  • 3

    Navrch poklademe nakrájené hrušky. Smícháme dohladka margarín a zbytek cukru, přidáme vejce, mouku, mleté mandle a připravíme jemnou směs mírně drolivé konzistence. Lžící rozetřeme směs na hrušky, posypeme krájenými mandlemi a pečeme 30 minut dozlatova.

  • 4

    Necháme 10 minut chladnout, vyklopíme na ozdobný tác a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu