Ženevské sýrové bifteky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1006 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 52 g
- Sodík 63 mg
- Bílkoviny 74 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 184 mg
- Draslík 58.3 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vodu, pivo a žloutky zamícháme postupně do mouky, až vznikne husté těstíčko. Pak je necháme asi 2 hod. odpočinout v chladnu.
-
2
Poté ušleháme z bílků tuhý sníh - a ten přidáme do těstíčka.
-
3
Silnější plátky sýra namáčíme z obou stran v těstíčku a na rozpáleném oleji osmažíme. Z pánve je vyndáme na ubrousek, kde je necháme okapat.