Španělské kuře s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Kuřecí prsa
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 300 g Rajčata
  • 10 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 3 g Šafrán
  • 200 g Rýže Arborio
  • 50 g Koriandr čerstvý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 dl Víno bílé
  • 4 dl Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 479 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1162 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 119.9 mg
  • Draslík 973.6 mg
  • Vláknina 5355.7 mg
  • Vitamín A 5355.7 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.4 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a orestujeme v hrnci na rozpáleném másle dozlatova. Vyjmeme a odložíme na později.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme zbylé máslo a smažíme 5 minut nadrobno nakrájenou cibuli, až zesklovatí.

  • 3

    Přisypeme rýži a za stálého míchání smažíme, dokud rýže není obalená máslem a lesklá. Zalijeme vínem a vaříme 8 minut, až se tekutina vstřebá.

  • 4

    Vývar smícháme se šafránem, chilli papričkou a prolisovaným česnekem, přilijeme k rýži a zakryté vaříme 15 minut na mírném ohni. Nakonec přidáme pokrájená rajčata, kuřecí maso a vaříme ještě 20 minut, dokud není maso měkké.

  • 5

    Posypeme nasekaným koriandrem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu