Kuřecí řízky na octě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 337 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 21 g
- Sodík 377 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 144 mg
- Draslík 388 mg
- Vláknina 699.7 mg
- Vitamín A 699.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí stehna vykostíme, zbavíme kůže, rozdělíme na čtyři kusy a důkladně je osušíme.
-
2
Ve velké pánvi s pokličkou rozpálíme olivový olej (3 lžíce)a ze všech stran v ní osmažíme kousky kuřecího masa. Opepříme je, položíme na talíř a uchováme v teple.
-
3
V pánvi na mírném plameni rozehřejeme zbytek olivového oleje a osmažíme v něm česnek, rozmarýn a sardele tak dlouho, dokud nezačnou vonět.
-
4
Potom nasypeme zpátky kuřecí maso, vše důkladně promícháme a přilijeme vinný ocet. Necháme chvíli povařit, potom zmírníme plamen a vaříme, dokud maso není hotové.