Salát z tuňáka s olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Tuňák v oleji
  • 500 g Žampiony čerstvé
  • 10 ks Olivy černé
  • 0.25 ks Paprika zelená
  • 10 ks Olivy zelené
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Hořčice dijonská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 508 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 3252 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 542.1 mg
  • Vláknina 24138.8 mg
  • Vitamín A 24138.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné hlavičky žampionů nakrájíme na tenké plátky, vložíme do mísy a zalijeme citronovou šťávou, kterou jsme smíchali s hořčicí a solí. Žampiony necháme přes noc marinovat, nejlépe v chladničce.

  • 2

    Z tuňáka slijeme olej, olivy rozkrájíme na čtvrtky, papriku zbavíme semen, nakrájíme na nudličky a vše vmícháme do marinovaných žampionů.

Komentáře k receptu