Salát z tuňáka s olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 508 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 39 g
- Sodík 3252 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 542.1 mg
- Vláknina 24138.8 mg
- Vitamín A 24138.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné hlavičky žampionů nakrájíme na tenké plátky, vložíme do mísy a zalijeme citronovou šťávou, kterou jsme smíchali s hořčicí a solí. Žampiony necháme přes noc marinovat, nejlépe v chladničce.
-
2
Z tuňáka slijeme olej, olivy rozkrájíme na čtvrtky, papriku zbavíme semen, nakrájíme na nudličky a vše vmícháme do marinovaných žampionů.