Kuře ve víně
Suroviny
- 10 g Bazalka
- 5 g Estragon
- 5 g Paprika mletá sladká
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 600 g Kuřecí prsa
- 100 g Hroznové víno
- 15 g Petržel - nať
- 60 ml Víno bílé
- 100 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 301 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 11 g
- Sodík 741 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 102 mg
- Draslík 740.4 mg
- Vláknina 2536.5 mg
- Vitamín A 2536.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme mouku s bazalkou, estragonem, paprikou, solí a pepřem. Přidáme kousky kuřete a zlehka je obalíme. Ve velké pánvi rozpálíme zvolna olej a máslo a maso v ní necháme z obou stran zezlátnout. Přisypeme nasekaný česnek, během 1 minuty jej osmažíme a potom přilijeme víno. Pánev přikryjeme a na mírném plameni kuřecí maso vaříme, dokud není měkké.
-
2
Přisypeme hroznové víno, přilijeme vývar a citrónovou štávu a vše vaříme, až je omáčka horká. Kuřecí maso s hroznovým vínem přendáme do nahřáté mísy. Omáčku vaříme dál, dokud se polovina nevyvaří. Maso podáváme zalité omáčkou a ozdobené nasekanou petrželkou.