Pekingský zelný salát s červeným vinným dresinkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 311 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 27 g
- Sodík 76 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 92.6 mg
- Draslík 334.3 mg
- Vláknina 2733.3 mg
- Vitamín A 2733.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.1 mg
- Vitamín E 10.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve provaříme červené víno, červený vinný ocet a nasekanou šalotku, dokud se tekutina z poloviny neodpaří. Poté necháme vychladnout.
-
2
Mezitím pekingské zelí očistíme, omyjeme, necháme okapat a nasekáme na jemné nudličky. Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na plátky.
-
3
Do vychladlého svařeného vína postupně zašleháme žloutek, hořčici a olej, až vznikne krémová omáčka. Dochutíme solí a pepřem. Ředkvičky promícháme se zelím, přelijeme dresinkem a podáváme.