Telecí plec v zeleninové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 370 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 14 g
- Sodík 631 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 186.3 mg
- Draslík 1199.3 mg
- Vláknina 6349.5 mg
- Vitamín A 6349.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.6 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso osolíme, opepříme a pokrájíme na kousky 2cm veliké.
-
2
Rajčata a česnek oloupeme, rajčata pokrájíme na kostičky.
-
3
Chřest uvaříme a dáme stranou.
-
4
Žampiony pokrájíme na plátky a necháme 5 minut osmahnout na rozpáleném másle.
-
5
Maso osmahneme na rozpáleném oleji po dobu 20 minut.
-
6
Přidáme cibuli a smažíme dalších 5 minut.
-
7
Přisypeme mouku a dobře promícháme, povaříme dalších 5 minut.
-
8
Zalijeme vývarem, přidáme svazek bylin, rajčata, česnek a protlak.
-
9
Vše osolíme a opepříme.
-
10
Uvedeme k varu a dusíme 90 minut.
-
11
Do omáčky přidáme žampiony a chřest nakrájený na menší kousky.
-
12
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.