Nadívaná jehněčí plec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 781 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 48 g
- Sodík 422 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 262 mg
- Draslík 978.3 mg
- Vláknina 1406.7 mg
- Vitamín A 1406.7 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso očistíme od blan, tuku a kousků kostí.
-
2
1 cibuli, česnek, žampiony očistíme a pokrájíme na drobné kousky.
-
3
Pažitku a petržel nasekáme na drobné kousky.
-
4
Pokrájenou zeleninu smícháme s bylinkami, přidáme vejce, strouhanku a mleté maso.
-
5
Osolíme, opepříme a dobře promícháme.
-
6
Podélně rozříznutou plec naplníme nádivkou, dobře zarolujeme a ovážeme nití.
-
7
Maso osolíme, opepříme a 25 minut smažíme ze všech stran na rozpáleném oleji.
-
8
Přisypeme zbytek pokrájené cibule, podlijeme vínem.
-
9
Smažíme 2 minuty a poté vlijeme vývar, přisypeme pokrájená rajčata.
-
10
Poté zakryjeme poklicí a dusíme 90 minut.
-
11
Dušenou plec necháme 10 minut odležet, poté nakrájíme na plátky a servírujeme přelité šťávou.