Kuře po provensálsku s ančovičkami
Suroviny
- 1000 g Kuřecí prsa
- 8 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 200 g Žampiony čerstvé
- 20 g Mouka pšeničná hladká
- 150 g Ančovičky konzervované
- 250 g Rajčata
- 30 g Oregano čerstvé
- 50 g Olivy černé
- 60 ml Olej olivový
- 200 ml Vývar drůbeží
- 200 ml Víno bílé
- 2 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 681 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 28 g
- Sodík 2718 mg
- Bílkoviny 68 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 191.9 mg
- Draslík 1599.3 mg
- Vláknina 5717.5 mg
- Vitamín A 5717.5 mg
- Vitamín B6 2.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.8 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí řízky naklepeme přes mikroten, nasolíme, opepříme, potřeme česnekem a na rozpáleném oleji opečeme v hlubší pánvi ze všech stran dozlatova. Přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, zakryjeme a dusíme na mírném ohni 25 minut, až maso změkne. Maso přendáme do mísy a uchováme teplé v troubě.
-
2
Do pánve přisypeme nakrájené žampiony a restujeme 3 minuty na mírném ohni, zaprášíme moukou, zalijeme vínem a vývarem a necháme za občasného míchání 10 minut povařit, až omáčka zhoustne.
-
3
Rajčata rozkrájíme na malé kousky, smícháme s čerstvým oreganem a přidáme do omáčky. Necháme asi 5 minut povařit, přidáme nakrájené olivy a ančovičky a ještě 2 minuty povaříme. Servírujeme na hlubokém talíři ozdobené snítkou bazalky.