Teriyaki kuřecí
Suroviny
- 25 g Zázvor celý
- 450 g Kuřecí prsa
- 125 g Hrášek
- 90 g Bambusové výhonky
- 90 g Cibulka jarní
- 1 kávová lžička Hořčice v prášku
- 2 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej stolní
- 4 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Med včelí
- 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 271 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 10 g
- Sodík 138 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 75.6 mg
- Draslík 718.4 mg
- Vláknina 5742.5 mg
- Vitamín A 5742.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme olej se sójovou omáčkou, s medem, víno, s česnekem, se zázvorem s hořčicí. Do marinády vložíme kousky kuřete, řádně je obalíme a 2 hodiny necháme v chladničce.
-
2
Kuřecí maso vyjmeme z marinády a do rozpáleného woku nalijeme polovinu marinády. Potom přisypeme kuřecí maso a smažíme je 3-4 minuty, až získá barvu. Přidáme hrášek, bambusové výhonky, jarní cibulku a vše smažíme další 2 minuty a podáváme.