Rybí středozemní polévka
Suroviny
- 225 g Krevety tygří - loupané
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 450 g Mušle slávky
- 450 g Filé rybí
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Tymián čerstvý
- 1 špetka Oregano čerstvé
- 1 špetka Rozmarýn čerstvý
- 2 stroužek Česnek
- 4.25 dl Vývar rybí
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 299 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 7 g
- Sodík 905 mg
- Bílkoviny 77 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 90.6 mg
- Draslík 690.5 mg
- Vláknina 3116.8 mg
- Vitamín A 3116.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.4 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme ve velké pánvi olivový olej a cca 3 minuty na něm smažíme nakrájenou cibuli a česnek. Přilijeme vývar a uvedeme do varu.
-
2
Čistou nití svážeme dohromady bobkový list a bylinky, svazek vložíme do pánve společně s mušlemi a rybou. Promícháme, zakryjeme pokličkou a povaříme 5 minut. Přidáme nakrájená rajčata, krevety a 4 minuty vaříme, aby se rybí maso provařilo.
-
3
Vyndáme bylinky a mušle, které se neotevřely. Dle chuti osolíme, opepříme a polévku naservírujeme do misek.
-
4
Každou porci ozdobíme čerstvým tymiánem.