Fusilli s houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 560 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 22 g
- Sodík 226 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 72 g
- Cholesterol 7.5 mg
- Draslík 332.6 mg
- Vláknina 11292.2 mg
- Vitamín A 11292.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lžíci oleje, ve kterém jsou naloženy houby, vložíme do středně hluboké pánve. Větší kousky hub rozkrájíme na malé kousky.
-
2
K oleji přidáme máslo a necháme rozpustit. Vložíme sterilované i čerstvé houby, oregano, utřený česnek, sůl a pepř. Často mícháme, smažíme na mírné teplotě 10 minut, až jsou čerstvé houby měkké. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.
-
3
Jakmile jsou houby měkké, zvýšíme teplotu a mícháme, dokud je všechna přebytečná tekutina vyvařena. Přilijeme smetanu a uvedeme do varu. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem.
-
4
Hotové těstoviny přelijeme omáčkou a důkladně promícháme.