Rajčatová španělská polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 616 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 34 g
- Sodík 1745 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 43.9 mg
- Draslík 763.9 mg
- Vláknina 12256 mg
- Vitamín A 12256 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.8 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme v pánvi 2 lžíce oleje, přidáme nakrájenou cibuli, rozetřený stroužek česneku, nakrájenou papriku a smažíme vše 3 minuty. Přidáme chilli podle chuti a nakrájená rajčata a vše podusíme, dokud směs nezhoustne.
-
2
Přidáme vývar a nakrájený chléb na kostičky a vaříme 15 minut, dokud polévka nezhoustne.
-
3
Připravíme si česnekový chléb. Krajíce chleba (bagety) opečeme na středně rozpáleném grilu, každý krajíc pokapeme olejem, vetřeme do nich zbylý česnek, posypeme sýrem a 3 minuty necháme grilovat, dokud se sýr nerozpustí.
-
4
Posypeme chilli a podáváme k polévce.