Rajská omáčka s příchutí masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 500 g Rajčata
  • 75 ml Víno bílé
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 127 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 92 g
  • Sodík 183 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 422 mg
  • Vláknina 6732.3 mg
  • Vitamín A 6732.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuchyňským mixérem nakrouháme cibuli, mrkev a celer na malé kousky. Přidáme stroužky česneku a rozmixujeme.

  • 2

    Zeleninovou směs vložíme spolu s nakrájeným slaninou do velké pánve. Za stálého míchání smažíme na mírném ohni 5 minut. Nalijeme víno, osolíme a opepříme a vaříme při mírném ohni dalších 5 minut. Poté přidáme rajčata. Vaříme 40 minut, občas zamícháme. Pokud je omáčka příliš hustá, zředíme trochou vody.

  • 3

    Omáčku přes síto propasírujeme pomocí lžíce.

  • 4

    Omáčku vrátíme do hrnce. Když je omáčka moc hustá, zředíme trochou horké vody nebo vínem. Dochutíme solí a pepřem.

Komentáře k receptu