Rajská omáčka s příchutí masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 127 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 92 g
- Sodík 183 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 8.5 mg
- Draslík 422 mg
- Vláknina 6732.3 mg
- Vitamín A 6732.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuchyňským mixérem nakrouháme cibuli, mrkev a celer na malé kousky. Přidáme stroužky česneku a rozmixujeme.
-
2
Zeleninovou směs vložíme spolu s nakrájeným slaninou do velké pánve. Za stálého míchání smažíme na mírném ohni 5 minut. Nalijeme víno, osolíme a opepříme a vaříme při mírném ohni dalších 5 minut. Poté přidáme rajčata. Vaříme 40 minut, občas zamícháme. Pokud je omáčka příliš hustá, zředíme trochou vody.
-
3
Omáčku přes síto propasírujeme pomocí lžíce.
-
4
Omáčku vrátíme do hrnce. Když je omáčka moc hustá, zředíme trochou horké vody nebo vínem. Dochutíme solí a pepřem.