Kuřecí se zeleninou a skořicí
Suroviny
- 500 g Kuřecí prsa
- 5 g Kmín římský
- 5 g Skořice mletá
- 20 g Mouka pšeničná hladká
- 200 g Lilek
- 100 g Paprika červená
- 80 g Žampiony čerstvé
- 50 g Meruňky sušené
- 10 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 40 g Koriandr čerstvý
- 80 ml Olej olivový
- 60 ml Protlak rajčatový
- 1 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- 6 dl Vývar drůbeží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 609 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1594 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 80 mg
- Draslík 978.6 mg
- Vláknina 10865 mg
- Vitamín A 10865 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.7 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme cibuli nakrájenou nadrobno a prolisovaný česnek asi 3 minuty, postupně přidáme kuřecí maso nakrájené na nudličky a smažíme dalších 5 minut za občasného promíchání, až se maso zatáhne.
-
2
Mezitím si očistíme ostatní zeleninu a nakrájíme na kostičky, houby na plátky, vše promícháme v míse.
-
3
Těsně předtím, než je maso hotové, přidáme skořici a kmín, restujeme další 2 minuty, až začne skořice vonět. Lehce poprášíme hladkou moukou, vsypeme zeleninu a houby, opékáme 2 minuty za stálého míchání. Zalijeme vývarem a rajským protlakem, přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni 20 minut, až je maso měkké. Odstavíme, přihodíme na kousky nakrájené sušené meruňky, zakryjeme a necháme dojít. Dosolíme podle chuti, opepříme a podáváme posypané nasekaným koriandrem.