Kuřecí se zeleninou a skořicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kuřecí prsa
  • 5 g Kmín římský
  • 5 g Skořice mletá
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 g Lilek
  • 100 g Paprika červená
  • 80 g Žampiony čerstvé
  • 50 g Meruňky sušené
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 40 g Koriandr čerstvý
  • 80 ml Olej olivový
  • 60 ml Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 6 dl Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 609 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1594 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 978.6 mg
  • Vláknina 10865 mg
  • Vitamín A 10865 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.7 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme cibuli nakrájenou nadrobno a prolisovaný česnek asi 3 minuty, postupně přidáme kuřecí maso nakrájené na nudličky a smažíme dalších 5 minut za občasného promíchání, až se maso zatáhne.

  • 2

    Mezitím si očistíme ostatní zeleninu a nakrájíme na kostičky, houby na plátky, vše promícháme v míse.

  • 3

    Těsně předtím, než je maso hotové, přidáme skořici a kmín, restujeme další 2 minuty, až začne skořice vonět. Lehce poprášíme hladkou moukou, vsypeme zeleninu a houby, opékáme 2 minuty za stálého míchání. Zalijeme vývarem a rajským protlakem, přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni 20 minut, až je maso měkké. Odstavíme, přihodíme na kousky nakrájené sušené meruňky, zakryjeme a necháme dojít. Dosolíme podle chuti, opepříme a podáváme posypané nasekaným koriandrem.

Komentáře k receptu