Drůbeží polévka s petrželovými svítky
Suroviny
- 400 g Kuřecí čtvrtky
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 10 g Máslo čerstvé
- 125 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Pórek
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Vývar slepičí
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 387 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 104 g
- Sodík 1259 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 67.5 mg
- Draslík 263.1 mg
- Vláknina 10060.8 mg
- Vitamín A 10060.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrole rozpálíme olej, přidáme oloupanou, na čtvrtky nakrájenou cibuli a omyté kuřecí čtvrtky. Ze všech stran opečeme, zalijeme vroucím vývarem a vaříme asi 45 minut.
-
2
Z mouky, vejce, mléka a soli umícháme těsto, necháme je asi 30 minut odpočinout. Potom do těsta vmícháme nasekanou petržel. V pánvi rozehřejeme máslo a z těsta na něm upečeme jemnou omeletu. Srolujeme ji a nakrájíme na kolečka.
-
3
Očištěnou mrkev a pórek nakrájíme na tenké plátky, zalijeme scezeným vývarem, opepříme, osolíme a povaříme 2-3 minuty.
-
4
Z uvařeného kuřete obereme měkké maso, rozdělíme do talířů spolu se svítky a zalijeme polévkou.