Drůbeží polévka s petrželovými svítky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kuřecí čtvrtky
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar slepičí
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 387 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 104 g
  • Sodík 1259 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 67.5 mg
  • Draslík 263.1 mg
  • Vláknina 10060.8 mg
  • Vitamín A 10060.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole rozpálíme olej, přidáme oloupanou, na čtvrtky nakrájenou cibuli a omyté kuřecí čtvrtky. Ze všech stran opečeme, zalijeme vroucím vývarem a vaříme asi 45 minut.

  • 2

    Z mouky, vejce, mléka a soli umícháme těsto, necháme je asi 30 minut odpočinout. Potom do těsta vmícháme nasekanou petržel. V pánvi rozehřejeme máslo a z těsta na něm upečeme jemnou omeletu. Srolujeme ji a nakrájíme na kolečka.

  • 3

    Očištěnou mrkev a pórek nakrájíme na tenké plátky, zalijeme scezeným vývarem, opepříme, osolíme a povaříme 2-3 minuty.

  • 4

    Z uvařeného kuřete obereme měkké maso, rozdělíme do talířů spolu se svítky a zalijeme polévkou.

Komentáře k receptu