Kynutá bábovka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 20 g Hrozinky
  • 50 g Mandle
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 20 g Cukr krupice
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 30 g Droždí
  • 1 ks Citrony
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 291 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 114 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 106.7 mg
  • Draslík 171.3 mg
  • Vláknina 5156.7 mg
  • Vitamín A 5156.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Formu na bábovku vymastíme slabě máslem a vysypeme moukou. Po obvodu vyložíme formu celými, oloupanými mandlemi.

  • 2

    Z uvedených přísad vypracujeme hustší těsto, přidáme rozinky a formu do tří čtvrtin naplníme. Necháme půl hodiny kynout.

  • 3

    Ve středně teplé troubě pečeme asi 1 hodinu. Špejlí zkusíme, zda je bábovka upečená, vyklopíme ji a ještě teplou pocukrujeme.

Komentáře k receptu