Kynutá bábovka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 291 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 12 g
- Sodík 114 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 106.7 mg
- Draslík 171.3 mg
- Vláknina 5156.7 mg
- Vitamín A 5156.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Formu na bábovku vymastíme slabě máslem a vysypeme moukou. Po obvodu vyložíme formu celými, oloupanými mandlemi.
-
2
Z uvedených přísad vypracujeme hustší těsto, přidáme rozinky a formu do tří čtvrtin naplníme. Necháme půl hodiny kynout.
-
3
Ve středně teplé troubě pečeme asi 1 hodinu. Špejlí zkusíme, zda je bábovka upečená, vyklopíme ji a ještě teplou pocukrujeme.