Kerblíková smetanová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 606 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 40 g
- Sodík 1257 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 68.9 mg
- Draslík 2113.5 mg
- Vláknina 13109.2 mg
- Vitamín A 13109.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.8 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 41 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kerblík omyjeme a osušíme. V hrnci rozpálíme máslo, vmícháme mouku a připravíme světlou jíšku. Postupně přiléváme vývar a za stálého míchání povaříme na mírném ohni cca 10 min.
-
2
Mezitím žemle nakrájíme na kostičky a na zbytku másla dozlatova osmahneme. Do polévky vmícháme kerblík a zjemníme ji smetanou. Ochutíme solí, pepřem a necháme projít varem. Krátce promixujeme.
-
3
Do misek rozdělíme smaženou žemli, zalijeme polévkou a ihned podáváme.