Cuketové placičky s bylinkovým jogurtem
Suroviny
- 300 g Jogurt bílý
- 500 g Cuketa
- 50 g Greyerzer
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 3 ks Cibulka jarní
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý celý
- 1 stroužek Česnek
- 0.07 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 2 polévková lžíce Máta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 216 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 11 g
- Sodík 114 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 451.1 mg
- Vláknina 4353.2 mg
- Vitamín A 4353.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do jogurtu propláchneme, osušíme a nasekáme 2 snítky máty, petrželky a kopru. Společně s jogurtem a lžičkou oleje vymícháme dohladka. Oloupaný česnek prolisujeme do omáčky. Dochutíme solí a citronovou šťávou a odložíme do lednice.
-
2
Na placičky oloupeme a nastrouháme cuketu. Osolíme, promícháme a cca 10 min. necháme stát, aby pustila vodu. Mezitím očistíme cibulky a nakrájíme na tenké plátky. Petrželku a zbytek máty a kopru najemno nasekáme. Cuketu dáme do cedníku a vymačkáme. Promícháme s cibulkami, nastrouhaným sýrem, bylinkami, vejci a moukou. Dochutíme solí a pepřem.
-
3
Ve velké pánvi rozpálíme trochu oleje. Z těsta tvoříme malé placičky a na středním ohni je smažíme z každé strany cca 4 min. dozlatova. Necháme osušit na papírové utěrce a ihned podáváme.
-
4
Jako přílohu můžeme použít chlebovou placku a olivy.