Klasické české bramboráky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 238 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 3 g
- Sodík 208 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 98.1 mg
- Draslík 874.6 mg
- Vláknina 10184.8 mg
- Vitamín A 10184.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Syrové brambory oloupeme a nastrouháme do mísy. Přidáme kmín, vejce, mouku, česnek utřený se špetkou soli a zbylou sůl.
-
2
Umícháme těsto, z něho na rozpáleném oleji či sádle lžící tvoříme placičky a postupně smažíme po obou stranách.