Klasické české bramboráky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 120 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Kmín drcený
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 238 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 208 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 98.1 mg
  • Draslík 874.6 mg
  • Vláknina 10184.8 mg
  • Vitamín A 10184.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Syrové brambory oloupeme a nastrouháme do mísy. Přidáme kmín, vejce, mouku, česnek utřený se špetkou soli a zbylou sůl.

  • 2

    Umícháme těsto, z něho na rozpáleném oleji či sádle lžící tvoříme placičky a postupně smažíme po obou stranách.

Komentáře k receptu