Slepice s nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 160 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 120 g Celer - nať
  • 180 g Cibule
  • 180 g Mrkev kořen
  • 200 g Pórek
  • 300 g Vepřová krkovička
  • 10 g Sůl
  • 10 g Petržel - nať
  • 10 g Strouhanka
  • 1200 g Slepice
  • 100 g Játra drůbeží
  • 70 g Šunka parmská
  • 4 g Pepř černý celý
  • 3 g Tymián čerstvý
  • 5000 ml Voda pitná
  • 10 ml Koňak Armaňak
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 411 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 679 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 175.4 mg
  • Draslík 434.9 mg
  • Vláknina 3778.8 mg
  • Vitamín A 3778.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krkovičku umeleme, smícháme s nasekanými játry, pokrájenou šunkou, vejcem, strouhankou, armaňakem, nakrájenou petrželí a česnekem, tymiánem, solí a pepřem. Nádivkou naplníme slepici, tu pevně svážeme a dáme do hrnce. Zalijeme 5 l vody a uvedeme k varu. Vaříme 30 minut. Poté přidáme pokrájenou cibuli, mrkev, pórky, celerovou nať, celý pepř, tymián a bobkový list.

  • 2

    Vaříme 90 minut.

Komentáře k receptu