Slepice s nádivkou
Suroviny
- 120 g Celer - nať
- 180 g Cibule
- 180 g Mrkev kořen
- 200 g Pórek
- 300 g Vepřová krkovička
- 10 g Sůl
- 10 g Petržel - nať
- 10 g Strouhanka
- 1200 g Slepice
- 100 g Játra drůbeží
- 70 g Šunka parmská
- 4 g Pepř černý celý
- 3 g Tymián čerstvý
- 5000 ml Voda pitná
- 10 ml Koňak Armaňak
- 1 ks Vejce slepičí
- 3 ks Bobkový list
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 411 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 71 g
- Sodík 679 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 175.4 mg
- Draslík 434.9 mg
- Vláknina 3778.8 mg
- Vitamín A 3778.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krkovičku umeleme, smícháme s nasekanými játry, pokrájenou šunkou, vejcem, strouhankou, armaňakem, nakrájenou petrželí a česnekem, tymiánem, solí a pepřem. Nádivkou naplníme slepici, tu pevně svážeme a dáme do hrnce. Zalijeme 5 l vody a uvedeme k varu. Vaříme 30 minut. Poté přidáme pokrájenou cibuli, mrkev, pórky, celerovou nať, celý pepř, tymián a bobkový list.
-
2
Vaříme 90 minut.