Omáčka ze skopových žaludků a nožiček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 300 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 180 g Cibule
  • 300 g Jehněčí maso mleté
  • 10 g Petržel - nať
  • 30 g Strouhanka
  • 60 g Mrkev kořen
  • 100 g Anglická slanina
  • 50 g Rajčata
  • 10 g Pažitka
  • 6 g Šalvěj čerstvá
  • 6 g Rozmarýn čerstvý
  • 1000 g Skopové nožičky
  • 1500 g Skopový žaludek
  • 300 ml Víno bílé
  • 600 ml Vývar drůbeží
  • 50 ml Olej stolní
  • 12 ml Protlak rajčatový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 936 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 726 mg
  • Bílkoviny 72 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 200.1 mg
  • Draslík 794.2 mg
  • Vláknina 3829.7 mg
  • Vitamín A 3829.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žaludky dobře omyjeme a rozkrájíme na trojúhelníky o délce hrany 8cm.

  • 2

    Odkrojky ze žaludků smícháme s pokrájenou 1 cibulí, masem, česnekem, posekanou petrželí a pažitkou, strouhankou, vejcem, solí a pepřem.

  • 3

    Nádivkou naplníme trojúhelníky, zabalíme, propícháme párátky a ovážeme pevně nití.

  • 4

    Nakrájíme zbylou cibuli, mrkev a slaninu.

  • 5

    Nožičky spaříme v horké vodě.

  • 6

    Všechno maso osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme balíčky ze žaludků, podlijeme vínem.

  • 7

    Povaříme 10 minut, poté přidáme protlak, pokrájená rajčata, bylinky a vývar.

  • 8

    Uvedeme k varu a přiklopené vaříme 4 hodiny.

Komentáře k receptu