Ragú z jehněčího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1500 g Jehněčí plec
  • 12 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Rajčata
  • 100 g Cibule
  • 200 g Mrkev kořen
  • 200 g Kedlubna
  • 200 g Hrášek
  • 300 g Brambory
  • 100 g Chřest bílý
  • 60 ml Olej stolní
  • 200 ml Víno bílé
  • 400 ml Hovězí vývar základní
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 594 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 104 g
  • Sodík 396 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 170.6 mg
  • Draslík 1249.9 mg
  • Vláknina 11737.7 mg
  • Vitamín A 11737.7 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme od přebytečného tuku a pokrájíme na větší kostky.

  • 2

    Osmahneme na rozpáleném oleji cca 10 minut. Zaprášíme moukou a necháme restovat 5 minut. Podlijeme vínem, povaříme 5 minut, poté přidáme pokrájená rajčata, utřený česnek, svazek bylinek a vývar.

  • 3

    Přiklopené dusíme 45 minut. Naběračkou odstraníme přebytečný tuk.

  • 4

    Cibulky, mrkev a kedlubny oloupeme, pokrájíme na větší kousky a dáme vařit do osolené vody. Brambory očistíme a dáme vařit.

  • 5

    Stejně tak chřest, z kterého po uvaření odkrojíme špičky, které přidáme s ostatní vařenou zeleninou a hráškem do omáčky.

  • 6

    Osolíme a opepříme dle chuti a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu