Ragú z jehněčího masa
Suroviny
- 1500 g Jehněčí plec
- 12 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 g Rajčata
- 100 g Cibule
- 200 g Mrkev kořen
- 200 g Kedlubna
- 200 g Hrášek
- 300 g Brambory
- 100 g Chřest bílý
- 60 ml Olej stolní
- 200 ml Víno bílé
- 400 ml Hovězí vývar základní
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 3 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 594 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 104 g
- Sodík 396 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 170.6 mg
- Draslík 1249.9 mg
- Vláknina 11737.7 mg
- Vitamín A 11737.7 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.5 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso očistíme od přebytečného tuku a pokrájíme na větší kostky.
-
2
Osmahneme na rozpáleném oleji cca 10 minut. Zaprášíme moukou a necháme restovat 5 minut. Podlijeme vínem, povaříme 5 minut, poté přidáme pokrájená rajčata, utřený česnek, svazek bylinek a vývar.
-
3
Přiklopené dusíme 45 minut. Naběračkou odstraníme přebytečný tuk.
-
4
Cibulky, mrkev a kedlubny oloupeme, pokrájíme na větší kousky a dáme vařit do osolené vody. Brambory očistíme a dáme vařit.
-
5
Stejně tak chřest, z kterého po uvaření odkrojíme špičky, které přidáme s ostatní vařenou zeleninou a hráškem do omáčky.
-
6
Osolíme a opepříme dle chuti a ihned servírujeme.