Avokádové pyré - Guacamole
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 215 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 16 g
- Sodík 88 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 779.9 mg
- Vláknina 18249.8 mg
- Vitamín A 18249.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.3 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté, ale neoloupané zralé avokádo podélně rozřízneme nožem až k pecce. Kroutivým pohybem proti sobě obě poloviny pomalu oddělíme. Nožem vykrojíme pecku. Takto si připravíme obě avokáda. Dužinu vydlabeme opatrně lžící tak, abychom nepoškodili slupku. Vydlabanou dužinu přendáme do mísy, pokapeme limetkovou šťávou a rozmixujeme na pyré. Slupky ve tvaru misek dáme stranou.
-
2
Zralá rajčata omyjeme, ostrým nožem křížem nařízneme a dáme do vroucí vody, ihned zchladíme. Slupku oloupeme a vyndáme i jádra. Dužinu nasekáme nadrobno.
-
3
Omyjeme jarní cibulky a nakrájíme na tenká kolečka. Omyté chilli papričky a feferonku nakrájíme nadrobno, předtím je ale zbavíme semen.
-
4
Zelenou petrželku a koriandr opláchneme pod studenou vodou a osušíme. Nakrájíme nebo nasekáme je najemno.
-
5
V míse smícháme nakrájená rajčata, cibulky, feferonku i chilli papričky a přidáme avokádové pyré. Zakápneme limetkovou šťávou, osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme.
-
6
Slupky z avokáda položíme na talíř a naplníme je avokádovým pyré. Talíř doplníme tortilla chipsy a limetkou, nakrájenou na tenká kolečka.