Zeleninová podzimní polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 800 g Rajčata
  • 10 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 18 g Česnek
  • 2 kávová lžička Kari koření
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Brambory
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pomeranče
  • 2 ks Jablka
  • 1.8 l Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 421 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 98 g
  • Sodík 1198 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 483.6 mg
  • Vláknina 9942.3 mg
  • Vitamín A 9942.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, brambory a mrkev nakrájené na větší kostky, 3 utřené stroužky česneku a necháme cca 5 minut zpěnit.

  • 2

    Přisypeme kari, oloupanou kůru z 1 pomeranče, přilijeme vývar, nakrájená konzervovaná rajčata, na kostky nakrájená sladší jablka, sušenou bazalku, sůl, pepř.

  • 3

    Vaříme zvolna pod pokličkou cca 30 minut do změknutí.

  • 4

    Vyjmeme pomerančovou kůru a rozmixujeme, přilijeme šťávu z 1 pomeranče.

  • 5

    Zdobíme např. bylinkovými krutony.

Komentáře k receptu