Zeleninová podzimní polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 98 g
- Sodík 1198 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 483.6 mg
- Vláknina 9942.3 mg
- Vitamín A 9942.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, brambory a mrkev nakrájené na větší kostky, 3 utřené stroužky česneku a necháme cca 5 minut zpěnit.
-
2
Přisypeme kari, oloupanou kůru z 1 pomeranče, přilijeme vývar, nakrájená konzervovaná rajčata, na kostky nakrájená sladší jablka, sušenou bazalku, sůl, pepř.
-
3
Vaříme zvolna pod pokličkou cca 30 minut do změknutí.
-
4
Vyjmeme pomerančovou kůru a rozmixujeme, přilijeme šťávu z 1 pomeranče.
-
5
Zdobíme např. bylinkovými krutony.