Králík na medvědím česneku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 641 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 37 g
- Sodík 492 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 193.5 mg
- Draslík 1127.1 mg
- Vláknina 4782.8 mg
- Vitamín A 4782.8 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králíka omyjeme a naporcujeme. Cibuli oloupeme a rozkrojíme na poloviny.
-
2
Přivedeme k varu bílé víno s polovinou masového vývaru, vložíme maso, cibuli, ochutíme solí a pepřem. Zakryjeme a zvolna vaříme cca 1 hodinu, dokud maso nezměkne. Poté maso vyjmeme a uchováváme horké.
-
3
Vývar scedíme přes síto, přidáme zbylý vývar a přivedeme k varu. Vmícháme mouku utřenou s máslem a zvolna asi 5minut provaříme.
-
4
Medvědí česnek očistíme, nakrájíme na nudličky a se zakysanou smetanou přimícháme do omáčky. Dochutíme solí a lžičkou citronové šťávy. Vložíme hotové maso, prohřejeme a ihned podáváme.