Zapečená rajčata s těstovinami a hráškem
Suroviny
- 250 g Těstoviny kolínka
- 20 g Máslo čerstvé
- 100 g Olivy černé
- 100 g Hrášek mražený
- 150 g Sýr Parmezán
- 250 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 8 ks Rajčata
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 583 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1337 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 32.6 mg
- Draslík 589.7 mg
- Vláknina 8372.8 mg
- Vitamín A 8372.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.5 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny (nejlépe kolínka) uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
-
2
Omytá rajčata navrchu seřízneme, dužinu vydlabeme a nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli a vypeckované olivy nadrobno nakrájíme.
-
3
Cibuli zpěníme na oleji, přidáme rajčatovou dužinu, olivy, hrášek a vše podusíme 5 minut.
-
4
Těstoviny promícháme s rajčaty, olivami, hráškem, nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou. Směs osolíme, opepříme a naplníme do vydlabaných rajčat.
-
5
Rajčata urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy a přikryjeme seříznutými vršky. Zalijeme vývarem a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.