Zapečená rajčata s těstovinami a hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Těstoviny kolínka
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Olivy černé
  • 100 g Hrášek mražený
  • 150 g Sýr Parmezán
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Rajčata
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 583 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1337 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 32.6 mg
  • Draslík 589.7 mg
  • Vláknina 8372.8 mg
  • Vitamín A 8372.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.5 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny (nejlépe kolínka) uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Omytá rajčata navrchu seřízneme, dužinu vydlabeme a nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli a vypeckované olivy nadrobno nakrájíme.

  • 3

    Cibuli zpěníme na oleji, přidáme rajčatovou dužinu, olivy, hrášek a vše podusíme 5 minut.

  • 4

    Těstoviny promícháme s rajčaty, olivami, hráškem, nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou. Směs osolíme, opepříme a naplníme do vydlabaných rajčat.

  • 5

    Rajčata urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy a přikryjeme seříznutými vršky. Zalijeme vývarem a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Komentáře k receptu