Krémová polévka z lišek
Suroviny
- 100 g Lišky sušené
- 100 g Brambory
- 50 g Cuketa
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 0.5 kávová lžička Kmín mletý
- 2 ks Cibule
- 3 dl Voda pitná
- 2 cl Sherry brandy
- 1 polévková lžíce Řeřicha
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 127 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 6 g
- Sodík 397 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 230.1 mg
- Vláknina 3587 mg
- Vitamín A 3587 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené lišky na 1/2 hodiny namočíme do 2-3 dl studené vody. Potom je scedíme a pokrájíme. Oloupanou cibuli, cuketu a brambory omyjeme a pokrájíme na kostičky. Z omyté řeřichy otrháme lístky a odložíme je na ozdobu.
-
2
V hrnci na olivovém olej zpěníme cibuli, přimícháme lišky, sůl, sladkou a pálivou papriku a krátce osmažíme. Přilijeme 2 cl Sherry brandy a 1 litr houbového bujonu, vsypeme brambory, cukety a pomalu vaříme 10-15 minut. Když jsou houby a brambory měkké, polévku odstavíme z plotny a rozmixujeme ji na pyré.
-
3
Dochutíme solí, pepřem, posypeme řeřichou a podáváme.