Jehněčí v rajčatové omáčce s boby
Suroviny
- 180 g Cibule
- 200 g Rajčata
- 300 g Boby zahradní
- 500 g Jehněčí krkovice
- 500 g Jehněčí kýta
- 600 g Jehněčí plec
- 12 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 4 g Rozmarýn čerstvý
- 6 g Paprika mletá sladká
- 150 ml Víno bílé
- 400 ml Hovězí vývar základní
- 40 ml Protlak rajčatový
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 604 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 34 g
- Sodík 461 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 186.8 mg
- Draslík 1107.8 mg
- Vláknina 6781.8 mg
- Vitamín A 6781.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata oloupeme, zbavíme semínek a dužinu pokrájíme.
-
2
Česnek utřeme, cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky.
-
3
Boby povaříme 2 minuty ve vroucí vodě a poté oloupeme.
-
4
Maso pokrájíme a osmahneme deset minut na rozpáleném oleji, poté maso vyjmeme a do hrnce přidáme cibuli a česnek.
-
5
Smažíme 5 minut, poté zaprášíme moukou a za míchání povaříme 3 minuty.
-
6
Do dalšího hrnce dáme ohřáté víno, přidáme rajčata, vývar, protlak, koření a bylinky, osolíme a opepříme.
-
7
Uvedeme k varu a dusíme přiklopené 80 minut.
-
8
Uvařené maso přendáme z omáčky na talíř, do omáčky dáme pokrájená rajčata, sekanou petržel a boby.
-
9
Přidáme zpět maso a necháme chvíli povařit.
-
10
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.